Pantà de Santa Anna

Pantà de Santa Anna

El Pantà de Santa Anna està situat entre les províncies d’Osca i Lleida, aquest s’abasteix directament del Pantà de Canelles. Té una capacitat de 236,60 hm³ i s’usa per al proveïment d’aigua potable, la generació d’electricitat i el regadiu.
Sota les seves aigües es troba l’antic poble de Tragó de Noguera.

Santa Anna nodreix el Canal de Pinyana, que proveeix la ciutat de Lleida i rega part de la seva comarca. Per accedir a l’aigua de l’embassament es pot fer des de diferents poblacions situades al marge i extrems de l’embassament, Castellonroi i Valldellou, a la comarca de la Llitera (Aragó), i Os de Balaguer i Ivars de Noguera, a la de la Noguera.

Hem d’estar molt pendents a la pressa, ja que podem tenir variacions de cabdal i podríem emportar-nos una desagradable sorpresa, per les crescudes d’aigua.

És una excursió molt maca sense cap tipus de dificultat i és ideal per passar el dia i gaudir de la natura.

 ermita paratge_01 paratge_02

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *