Epoca d’expurga

Expurga d'oliveresCom cada any, estem en el procés de fer l’expurga de les oliveres, aquesta és una tasca que es sol fer a mà si es vol deixar l’arbre en perfectes condicions, per poder recollir el fruit quan pertoqui, i per poder obtenir una bona producció, encara que en aquest punt hi entren altres factors.

20160221_espurga_oliveraL’olivera necessita estar clarejada, durant tota la passada temporada han anat sortint branques, branquetes i llucs que quasi poden ser més grans que la pròpia olivera, tot axó li treu forca i es te que treure, d’aquesta manera l’arbre tramet tota la seva força a donar elo fruit, i fel créixer i madurar, perquè a partir de mitjans de Novembre es pugui començar a collir.

En aquest cas aquestes oliveres són a la comarca de l’Urgell  en terrenys de reg, encara que aquest arbre aguanta molt la sequera i es pot plantar en terrenys de secà, a les hores l’oliva és més petita, ja que té menys aigua, però també és de més qualitat

Les comarques de Lleida, són grans productores d’oli, predominant el que es treu de l’espècie arbequina, de fet de la població d’Arbeca li ve el nom. En tota la zona hi ha gran quantitat de molins que es dediquen a fer tot el procés, per poder treure olis de gran qualitat i amb la DO corresponent, i molt apreciats arreu del mon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *