Sant Llorenç de Montgai

Sant Llorenç de MontgaiSant Llorenç de Montgai és un nucli de població del municipi de Camarasa, comarca de la Noguera, a la província de Lleida, es el lloc on es recullen les aigües que vénen del riu Noguera Pallaresa i el Segre, formant un gran embassament que té com a punt final la central elèctrica.

Aquest embassament és  un lloc ideal per gaudir de nombroses activitats aquàtiques i de lleure, com passejar en caiac per les aigües tranquil·les i majestuoses del llac o practicar la pesca esportiva. A més, l’espai està declarat reserva natural de fauna salvatge, que ocupa 468 ha de superfície i s’hi pot observar el cabussó emplomallat (Podiceps cristatus), el bernat pescaire (Ardea cinerea), l’arpella (Circus aeroginosus), l’agró roig (Ardea purpurea) i el boscaler comú (Loscutella luscinioides).

Montgai llac_2 Montgai llac_3 Montgai llac_1

Com a punt turístic val a dir que per la població hi passa, i te estació el tren dels llacs, aquesta línia ferroviària Lleida-la Pobla de Segur uneix aquests dos municipis catalans des de 1951. La infraestructura és propietat d’FGC (l’operador ferroviari de la Generalitat) des de 2005. El 70% del volum d’usuaris es concentra en el tram Lleida-Balaguer, que es pot considerar de rodalia ferroviària. La resta del trajecte, que travessa el Prepirineu lleidatà fins a arribar a La Pobla de Segur, té un caire més turístic i Sant Llorenç de Montgai, forma part de les poblacións del circuit. La durada total del trajecte es aproximadament d’una hora i cinquanta minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *